9. března 2021

CNN Prima News: Zeman vládne stylem rozděl a panuj, stále si musí vyřizovat účty s odpůrci

(CNN Prima News) Prezident Miloš Zeman vládne stylem rozděl a panuj, navíc se ani při krizi jako je pandemie nedokáže oprostit od vyřizování si účtů se svými odpůrci. V pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS to řekla senátorka Miroslava Němcová (ODS). Podle jejího oponenta, bývalého senátora a exšéfa Strany práv občanů – Zemanovci (SPOZ) Jana Veleby, se však prezident chová správně.

Celý rozhovor s Miroslavou Němcovou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Zeman je hlavou státu již osm let a do konce jeho druhého volebního období mu zbývají dva roky. Podle Němcové však nebyl prezidentem pro všechny Čechy. „Ani teď a ani jednou za dobu osmi let nebyl prezidentem všech občanů, jak přísahal,“ řekla Miroslava Němcová.

Vyčinila mu především za to, že při svých projevech cílí na své odpůrce navzdory celosvětové krizi pandemie koronaviru. „Vždy jsem měla pocit, že se pan prezident nedokáže vystříhat toho, aby se mírně a někdy i nemírně neopřel a nevyřizoval si účty se svými oponenty,“ dodala senátorka ODS a zmínila například umělce. Do těch se v jednom ze svých loňských projevů Zeman trefoval a vzkazoval jim, aby místo řečí proti němu šli raději hrát do domovů důchodců, přestože se jednalo o místa, kde se rychle šířila nákaza.

Bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny vysvětlila, že téměř ve všech Zemanových projevech i během pandemie jí chyběla empatie a snaha o stmelování lidí. „On se chová stylem rozděl a panuj, záměrně rozděluje společnost,“ řekla Miroslava Němcová a coby příklad uvedla Zemanovo tvrzení, že je „prezidentem dolních deseti milionů“, čímž podle senátorky jasně popichuje společnost.

Miroslava Němcová

senátorka PČR