10. března 2021

Zeman je zrádcem naší země, patří k nejodpudivějším figurám

(FORUM 24) Miroslava Němcová se v šesti bodech vyjádřila k současnému počínání prezidenta Miloše Zemana. Ten v rozhovoru pro dezinformační Parlamentní listy konstatoval, že chce odvolání ministra zdravotnictví, šéfky ústavu pro kontrolu léčiv a ministra zahraničí. První dva podle Zemana mohou za to, že v zemi umírají tisíce lidí na covid. Jejich vina má být v tom, že nechtějí pustit do žil Čechů neschválenou ruskou vakcínu Sputnik. Ministr zahraničí Tomáš Petříček je terčem Zemana dlouhodobě, protože nesdílí jeho náklonnost k Rusku a Číně. Troufalé vyjádření Miloše Zemana Miroslavu Němcovou donutilo k rázné reakci:

1. Veřejně prohlašuji, že Miloš Zeman je zrádcem naší země.
2. Jeho činy a spojenectví s Andrejem Babišem řízeně vedou k rozvratu české společnosti.
3. Nikdy neprojevil snahu být autoritou, která spojuje, nikdy nevynechal příležitost být papalášem, který ničí a rozbíjí.
4. Jeho motivací není zájem společnosti, její šance na uzdravení a prosperitu. Jeho zájmem je návrat k východním pořádkům, nástrojem je vzbuzování nenávisti.
5. Patří na temnou stránku dějin naší země, řadí se k těm nejodpudivějším figurám. Těmi se sám obklopuje a získává od nich moc k destrukci ústavních principů, k osobní mstě, k prosazení velezrádných zájmů ve prospěch Ruska a Číny.
6. Před dvěma dny uplynulo osm let jeho mandátu. Osm let buranství, zloby a destrukce všeho, co představuje „vyšší princip”, všeho, co neslouží jeho zájmům. Výročí nikdo neslavil. Není co.

Komentář vyšel na serveru Forum24.cz.

Miroslava Němcová

senátorka PČR