7. března 2020

Pomatenci, vlastizrádci a udavači

(FORUM 24) Podle poslankyně ODS Miroslavy Němcové by se živnostníci, na které přijdou kontroloři, měli zachovat jako Andrej Babiš, který by měl být vzorem. Tedy zdrhnout a označit kontrolory za pomatené. Poslankyně ve třech bodech reagovala na Babišovo skandální chování v posledních dnech:

1) Na Andreje Babiše přijeli kontroloři. Odmítl se s nimi setkat, utekl. Šéfka kontroly je prý pomatená, ostatní byli předsedou vlády označeni za vlastizrádce, potom se opravil: jsou to prý jen udavači a na tom trvá. Premiér s krycím jménem Bureš jistě ví o udávání své.

2) O kontrolách pod vládou ANO by čeští živnostníci mohli vyprávět. Tlak na ně roste, připomíná to snahu o jejich likvidaci: kontrolní hlášení, EET na každý párek ve stánku, blázinec kolem DPH na pivo. Drastické pokuty za každičkou chybu. Třeba za špatně účtovaný kopeček zmrzliny se šlehačkou. K tomu státem organizovaná udavačská loterie účtenkovka.

3) Premiér nemá jiná práva než živnostník. Má být vzorem. Z toho plyne: každý český podnikatel a živnostník, na kterého Babišovi kontroloři zakleknou, by se měl příkladem předsedy vlády řídit: před kontrolory prásknout dveřmi a označit je za pomatené udavače.

Komentář vyšel na serveru Forum24.cz.

Miroslava Němcová

poslankyně PČR