Martin Kupka

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Mgr. Martin Kupka

Poslanec Parlamentu ČR a starosta Líbeznic, místopředseda ODS. Absolvoval žurnalistiku a masovou komunikaci na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy.Zpočátku působil jako rozhlasový moderátor, později se přesunul do oblasti PR a působil jako mluvčí pražského magistrátu, Středočeského kraje, Ministerstva dopravy a ODS, jejímž členem se stal v roce 2008. Od roku 2010 je starostou středočeské obce Líbeznice a od roku 2014 místopředsedou ODS. V Poslanecké sněmovně, do níž byl zvolen v roce 2017, patří k lídrům digitalizace veřejné správy.

Martin Kupka byl v úzké skupině poslanců, která navrhla a prosadila zákon o právu občana na digitální službu. V říjnu 2018 inicioval ve Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj vznik parlamentní skupiny pro elektronizaci stavebního řízení, jejímž prozatímním výsledkem práce je již předložený zákon umožňující vznik digitální technické mapy a kompletní digitalizaci stavebního řízení.

V roce 2020 kandiduje na hejtmana Středočeského kraje, jehož zastupitelem je od roku 2016.

Články (369)