Ing. Yveta Kovalčíková

Povolání: starostka
*1965

Kostelní 70
739 24  Krmelín – Krmelín
CZ

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Narodila jsem se v roce 1965 v Brně, kde jsem žila až do svých 19 let. Po maturitě jsem nastoupila do Žiliny na Vysokou školu dopravy a spojů, kterou jsem úspěšně zakončila v roce 1988 s titulem inženýr. Zde jsem se seznámila se svým manželem, rodilým Ostravanem a po škole jsem ho do Ostravy také následovala. V roce 2001 jsme se přestěhovali do obce Krmelín, nedaleko od Ostravy

S manželem máme tři děti, nejstarší syn vystudoval VŠB - TUO a pracuje v Brně, dcera letos dokončila studium lékařské fakultu UP v Olomouci a nastoupila do Fakultní nemocnice Ostrava, nejmladší syn studuje pátým rokem osmileté gymnázium Ostravě.  Letos jsem oslavila své 55. narozeniny, a přestože je Brno stále mou srdeční záležitostí, s jistotou mohu říct, že jsem se stala hrdým patriotem Krmelína, Ostravy a jejího okolí.

Má pracovní kariéra začala v Lokomotivním depu v Ostravě, dále pak v rodinné firmě. Na podzim roku 2017 jsem byla, po odstoupení tehdejšího starosty, zvolena starostkou obce Krmelín a v roce 2018 jsem jí byla opět zvolena v řádných komunálních volbách.Celý svůj život jsem pravicově smýšlející člověk. Členem ODS jsem se stala v roce 2008 s tím, že se chci aktivně podílet na rozvoji obce Krmelín. Jsem předsedkyní MS ODS od roku 2013 a již třetí volební období zastupitelkou obce. Svou funkci starostky obce se snažím vykonávat svědomitě a vždy dotáhnout vše do konce, nevzdávat se, i když se zdá, že boj je již předem prohraný. Příkladem toho je snaha zabránit výstavbě průmyslových hal v obci.  Do boje jsme se pustili nejdříve jako MS ODS v Krmelíně, následně se zapojil spolek Náš Krmelín, a nakonec i obec samotná usnesením zastupitelstva obce. Nominaci do krajských voleb jsem dostala od OS Frýdek Místek již podruhé. Velice si vážím důvěry, která mi byla dána a udělám vše, co je v mých silách, abych nezklamala.

Nastal čas, posunout Moravskoslezský kraji zase o kus dále, máme na to! Náš kraj patří k oblastem s nejhorší kvalitou ovzduší, a to nejen v republice, nejen mladí lidé odcházejí jinam, musíme vytvořit takové životní podmínky, aby byli lidé na náš kraj hrdi a měli důvod tu žít Na vylepšení této situace musí pracovat všichni, kterým na tom záleží, a já patřím mezi ně.