Ing. Milan Kolder

Povolání: projektový manažer
*1962

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Jsem na tomto světě již od roku 1962 a od té doby pobývám s malými přestávkami zde v Ostravě a regionu „Razovitym“. Po úspěšném ukončení střední hotelové školy v Opavě jsem nastoupil do České obchodní inspekce, poté jsem absolvoval ekonomickou fakultu VŠB-TU v Ostravě a přišel můj další životní milník, oženil jsem se s ženou Renatou. Následovalo narození syna Tomáše a později Dominika. Starší syn dokončuje studia na Karlově univerzitě a k tomu příští rok na ekonomické fakultě naší ostravské „alma mater“. Dominik je studentem gymnázia, začal s politikou a oba jsou výborní mezinárodní tenisoví rozhodčí. Prošel jsem různými pozicemi a funkcemi státního, privátního a veřejného sektoru;  vedoucí oddělení Finančního úřadu v Ostravě, ředitele ekonomického odboru Kanceláře Senátu Parlamentu ČR, vedoucí odboru ekonomického rozvoje Magistrátu města Ostravy, manažera staveb Ředitelství silnic a dálnic, projektový manažer Vysoké školy sociálně správní v Havířově. Podařilo se mi do Ostravy a kraje přilákat investory jak do automobilového průmyslu (německá společnost Behr, Italové Cromodora Wheels, korejská firma Plakor), tak i holandskou společnost CTP Invest. Podílel jsem se na realizaci Vědeckotechnologického parku v Ostravě, působil jsem v nadnárodních strukturách řídících a monitorovacích výborů programů EU. Projektům se věnuji dodnes.

Do ODS jsem vstoupil v roce 2008. Prošel jsem funkcemi předsedy místního sdružení, členem oblastní rady, regionální rady a nyní jsem členem místního sdružení Ostrava jih. Ve volebním období 2014-2018 jsem členem komise rady města Ostrava-muzejní, letopisecké a heraldické, protože jsem milovníkem sportu, tak aktivně působím v oblasti „bílého“ sportu tenisu.

Chtěl bych se podílet na dynamičtějším rozvoji kraje, zvýraznit jeho image, kvalitu života. Náš kraj není východní výspou republiky, není to začouzená, černošedá končina. Návštěvníkům máme co nabídnout. Je třeba změnit myšlení lidí, vycházet z historie, zdejších tradic a postrčit kraj jen a jen dopředu. Chci být jedním z těch, kteří kraj budou nadále rozvíjet. I to je důvod, proč kandiduji do krajských voleb.