Jan Pečonka

Povolání: zdravotnický asistent
*1994

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Narodil jsem se v roce 1994 v Karviné, kde stále žiji. Vystudoval jsem střední zdravotnickou školu a dnes dálkově studuji na Lékařské fakultě Ostravské univerzity. Zároveň od minulého roku pracuji jako zdravotnický asistent v Nemocnici s poliklinikou v Karviné. Angažují se také v neziskové organizaci, která pořádá volnočasové aktivity pro děti z dětských domovů.

 

V roce 2014 jsem se stal členem ODS a nyní působím jako člen místní rady místního sdružení v Karviné. Ve stejném roce jsem vstoupil do Mladých konzervativců a v roce 2015 se stal předsedou regionálního klubu Karviná. O pár měsíců později jsem byl zvolen předsedou krajské rady MK v Moravskoslezském kraji. 

 

Rozhodl jsem se kandidovat v krajských volbách, protože mě není lhostejná budoucnost našeho regionu a mám rád místo, kde jsem se narodil. Za velkou hrozbu ale považuji považuji nástup populistických stran na české politické scéně. Krajské volby jsou příležitost, kde mohou uspět. A já věřím, ze se nám je společně podaří zastavit. Děkuji za podporu.