Ing. Jan Vavříček

Povolání: IT specialista
*1983

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Jsem na tomto světě od léta roku 1983. Většinu života jsem prožil v Rychvaldu a Ostravě, ve které jsem absolvoval všechny školní stupně.

Moje vzdělání

  • ZŠ – U Kříže 28, Ostrava Michálkovice
  • SŠ – Střední průmyslová škola elektrotechniky a informatiky – Kratochvílova 7, Moravská Ostrava
  • VŠ – Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Fakulta elektrotechniky a informatiky – 17. listopadu 15, Ostrava Poruba

Zaměstnání

  • 2009-2012: Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava, Centrum informačních technologií – IT specialista
  • od 2012: Tieto Czech s.r.o. – IT specialista
  • profesní detaily jsou k nalezení na profesní sociální síti LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/vavricek/)

Politika

  • 2010-2014: zastupitel města Rychvald
  • od 2015: člen MS ODS Rychvald
  • od 2016: člen krajské komise pro vědu, výzkum a inovativní podnikání

 

Proč jdu do voleb

Protože den za dnem se svoboda vytrácí z našich životů. Plíživě, a na první pohled v náš prospěch je nám upíráno právo se rozhodovat podle vlastní vůle a svědomí. Třeba i špatně, ale svobodně! Jaká míra je pro Vás nepřekročitelná? ONI přece vědí, jak lépe žít.

Nechci se dočkat doby, kdy bude povinností nosit certifikovaného kulicha a šálu pokud spadne průměrná denní teplota pod 5°C.

Naši představitelé a zástupci se často chovají jako ta boží hovádka. Běžné slušné chování, které vštěpujeme i malým dětem, aby člověk pohledal. Uznání vlastní chyby, či omluva jsou již jen součástí rozsudků po mnohaletých soudních sporech, nikoliv automatickou reakcí po upozornění. Jak chceme naši zemi, kraj, město posunout na vyšší úroveň, když se necháváme vést těmi s úrovní zaplivané hospody těsně před zavírací hodinou?

Jsme nejzápadnější výspou slovanských národů Evropy, ale otočením se k východu si lepší zítřky nezajistíme. Novodobý ruský car nečeká pln nedočkavosti, aby nám udělal, co nám na očích uvidí. Rudý čínský císař netrpělivě nepočítá bankovky, aby nám koupil modré z nebe. Na západě není tráva zelenější ani nebe modřejší, ale alespoň tam netuší, jak se staví gulag nebo pracovní tábor.

Nesmíme rezignovat na snahu stav věci změnit a udělat svět lepším. Když to udělají znechuceně zástupy rozumných a normálních lidí, tak nám bude budoucnost určovat ta hrstka přitroublých a pomýlených. Tak jako neexistuje kouzelný prsten, který svým otočením plní přání, tak ani v politice nejsou mesiáši, kteří tuhle zemí spasí ze dne na den. Jde to jen prací, rozumem a odhodláním.

Jdu do voleb proto, abych se mohl v budoucnu podívat do očí mých dětí a nemusel jsem se stydět, že jsem nic neudělal když jsem mohl … a jen jsem reptal a nadával.

 

Více detailů o mě a volbách najdete na mých stránkách - www.vavricek.cz