Bc. Jana Patyková

Povolání: zdravotní sestra
*1963

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

V Opavě žiji a pracuji od roku 1985 a v Opavě jsem také vystudovala střední zdravotnickou školu. Po maturitě jsem absolvovala v průběhu praxe pomaturitní specializační studium v oboru instrumentování na operačním sále a nyní pracuji 23 let jako instrumentářka na centrálních operačních sálech opavské nemocnice. Jsem rovněž absolventkou Slezské univerzity v Opavě v oboru sociální politika – sociální práce a v roce 2009 jsem se zúčastnila jazykového kurzu angličtiny v anglickém Bristolu.

Členkou ODS jsem 12 let. Uplynulých 8 let se v rámci ODS věnuji práci v komisi pro komunitní plánování, která se zabývá činností sociálních služeb na území města Opavy. Právě sociální oblast je směr, kterému bych se v politice ráda věnovala.

Politiku vnímám jako službu veřejnosti spojenou s motivací občanů k zodpovědnosti, vlastní iniciativě, zájmu o okolí a solidaritou k potřebným.

Cílem mé angažovanosti v politickém životě je zájem o rozvoj města jako města s dostupným vzděláním a zdravotní péčí, města bezpečného a přátelského pro občany, města s efektivní samosprávou a dobrou infrastrukturou.

Jsem vdaná a mám dva dospělé syny. Ve volném čase se věnuji sportu, četbě a sebevzdělávání.