Mgr. Jana Drejslová

Povolání: místostarostka města Rychnova nad Kněžnou, zastupitelka Královéhradeckého kraje
*1963

Havlíčkova 136
516 01  Rychnov nad Kněžnou

Přispět na kampaň

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Mgr. Jana Drejslová

„Žiji Rychnovem – městem i okresem!“

Mgr. Jana Drejslová se narodila v roce 1963 v Rychnově nad Kněžnou. Má dva syny a je hrdou babičkou svým dvěma vnučkám.

Po absolvování Gymnázia F. M. Pelcla vystudovala Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy.

V letech 1987 až 2010 pracovala jako učitelka matematiky a geografie na Gymnáziu F. M. Pelcla v Rychnově nad Kněžnou. Více než dvacetiletou praxi ze školství zúročuje už deset let jako místostarostka města Rychnov nad Kněžnou, kde má na starosti školství a dále také oblasti životního prostředí, sociální, volnočasových aktivit a kultury. Funkci místostarostky vykonává Mgr. Jana Drejslová od roku 2010 až dodnes. Při komunálních volbách v roce 2010 získala ze všech zvolených zastupitelů nejvyšší celkový počet preferenčních hlasů.

V roce 2016 byla zvolena do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje a kromě toho, že je členkou zastupitelstva, zastává také funkci předsedkyně sociálního výboru.

O rok později, v roce 2017, kandidovala ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Preferenční hlasy ji vynesly na druhé místo kandidátky, a stala se tak náhradnicí zvoleného poslance za ODS pro Královéhradecký kraj.

I ve svých dalších aktivitách se zaměřuje na problematiku školství, sociální a zdravotní. Od roku 2019 je předsedkyní Zdravotnického nadačního fondu města Rychnov nad Kněžnou, který si klade za cíl pomáhat s personální stabilizací rychnovské nemocnice skrz stipendijní program pro absolventy zdravotnických škol. Více než dvacet let také aktivně spolupracuje s Českým červeným křížem.

Ve volbách do Senátu Parlamentu ČR kandidovala v roce 2020 ve volebním obvodu č. 48 – Rychnov nad Kněžnou jako nestraník za ODS.  Z 8 kandidátů skončila na 3.místě.

Kandidovala v krajských volbách 2020 a obhájila mandát krajské zastupitelky ze 6.pozice kandidátní lisitny ODS - STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÝ a Východočeši.

V letošním roce posílila kandidátní listinu SPOLU 21 jako kandidátka za Občanskou demokratickou stranu.