4. června 2020

Usnesení Výkonné rady ODS

(www.ods.cz) Usnesení Výkonné rady ODS

Výkonná rada ODS

• ODS požaduje, aby vláda zmírnila pokles příjmů obcí a krajů příspěvkem 1 100 korun na občana pro obce a města a 400 korun na občana pro kraje. Za přímou pomoc obcím a krajům bojuje ODS od poloviny dubna jako hlavní síla. Chceme rychlé a spravedlivé řešení bez administrativně náročných dotací. Tak mohou peníze nejlépe pomoci lidem, firmám a řemeslníkům v regionech.

• Vláda nemá žádný reálný plán, jak znovu rozběhnout ekonomiku ČR. VR podporuje naše poslance a senátory, aby svými legislativními návrhy naplňovali program ODS Postavme Česko na nohy.

• ODS chce využít krize k revizi požadavků státu na občany, firmy a ořezání byrokracie, tak aby Česko vytěžilo z krize co nejvíce pozitivního pro budoucnost země.

• ODS nepovažuje vysvětlení okolností původu čínského dopisu a způsobu nakládání s tímto dopisem Kanceláří prezidenta republiky za věrohodné. ODS odsuzuje nátlak, kterému byl zesnulý předseda Senátu Jaroslav Kubera vystaven.

• VR ODS vyjadřuje úctu a uznání celoživotnímu působení Jaroslava Kubery ve prospěch občanů jeho Teplic i celé ČR.