6. dubna 2020

Podnikatelé i živnostníci musí od státu dostat adekvátní podporu, navrhujeme 30 000 Kč

(www.ods.cz) Místopředseda ODS Martin Kupka zopakoval, že ODS bude navrhovat zvýšení příspěvku OSVČ na 30 000 korun, vládní návrh ve výši 25 000 Kč považuje za nedostatečný. Na společné tiskové konferenci opozičních stran zazněly také další plánované úpravy podpory živnostníků – na příspěvek by měly mít nárok všechny OSVČ, aniž by musely dokládat srovnání příjmů za roky 2019 a 2020, postižení podnikatelé by měli mít nárok na kompenzaci nájemného.

„Už před více než 14 dny jsme navrhovali, aby OSVČ stát podpořil 30 000 korunami, které jim pomůžou uhradit ty nejnutnější náklady. Vládních 25 tisíc je podle nás výše, která je nedostatečná. Nároky na státní rozpočet budou v případě návrhu vyšší, nicméně případný hromadný zánik živností a firem by státní kasu stál neporovnatelně víc. Stát prostě musí dát lidem najevo, že je nenechá ve štychu a tohle je k tomu první krok,“ říká místopředseda ODS Martin Kupka.

Martin Kupka

místopředseda strany