6. února 2020

ODS: Vláda musí začít něco dělat. Chceme ukončit stav nouze na ministerstvu dopravy

(www.ods.cz) ​​​​​​​Občanští demokraté chtějí příští týden na jednání Sněmovny zařadit mimořádný bod k chaosu na ministerstvu dopravy. Podle předsedy ODS Petra Fialy je na ministerstvu tolik kauz, že je obtížné se v nich vůbec zorientovat. První místopředseda ODS Zbyněk Stanjura poukazuje hlavně na neschopnost hnutí ANO dokončit klíčové dopravní stavby.

„Naše země potřebuje nové dálnice, ne zmatky a chaos na ministerstvu dopravy, kterému už 6 let vládne ANO. Kauz už je tolik, že je těžké se v nich zorientovat: úplatky, předražený e-shop, nestaví se dálnice, chybí ministr… O mimořádné situaci chceme jednat ve Sněmovně, proto příští týden na schůzi navrhneme mimořádný bod. Chceme vládě ukázat, jak situaci řešit, když si sama neví rady. Chceme ukončit tento nouzový stav a konečně donutit vládu jednat,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Po 6 letech na ministerstvu dopravy to chce opravdu víc, než jen blábolit. Přestat vykládat nesmysly o bilionech na dopravní stavby, když se reálně v letech velkého ekonomického růstu investuje méně nebo stejně jako v době hospodářské krize. Přestat vykládat nesmysly o dálničním prstenci ve středních Čechách v roce 2050, když se reálně nedaří ani dokončit opravu D1, propojit druhou dálnicí Moravu s Čechami nebo dokončit obchvat kolem Prahy. A přestat vykládat nesmysly o manažerském řízení státu, když ministerstvo dopravy ruší jedno výběrové řízení za druhým, protože je neumí ani vypsat. Bohužel korupční aféra exministra úplně zastiňuje sedmým rokem trvající neschopnost hnutí ANO v resortu dopravy, která má naprosto zásadní dopad na každého z nás,“ dodává první místopředseda ODS Zbyněk Stanjura.