24. září 2019

Jana Černochová: Chystaný zákaz olova ve střelivu je absurdní, chceme od vlády záruky, že k němu nedojde

(www.ods.cz) Předsedkyně výboru pro obranu za ODS Jana Černochová odmítá připravovaný zákaz olova ve střelivu a rybářském olůvku. Chce proto od vlády záruky, že celou situaci nepodcení jako v případě zbraňové směrnice a zabrání schvalování dalších nesmyslů.

„ODS považuje připravovaný zákaz olova ve střelivu a rybářském olůvku i mimo mokřady za další z řady absurdních restrikcí ze strany Evropské komise. Nerada bych se dočkala obdobné situace jako v případě procesu schvalování tzv. zákazové směrnice o zbraních, která byla přijata především kvůli nečinnosti vlády vyjednat pro Českou republiku přinejmenším výjimku z její regulace. Už nechceme přihlížet neschopnosti vyjednat takové podmínky, na jejichž základě budou trestáni zákona dbalí držitelé zbraní, sportovci, rybáři, lovci a další. Chceme od členů vlády slyšet jasný závazek, že se postaví za práva našich občanů a nebudou schvalovány nesmysly,“ uvedla předsedkyně výboru pro obranu za ODS Jana Černochová.

Jana Černochová

1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR
předsedkyně sněmovního výboru pro obranu
expertka pro obranu