18. prosince 2019

Adventní rozhovor rádia Impuls: Jsem vášnivý řidič, na D1 ale nemám nervy

(Rádio Impuls) Honza Benešovský tentokrát v poledním Adventním rozhovoru přivítal předsedu ODS Petra Fialu. Ten se rozpovídal o svých titulech i o tom, že rád řídí. Při přesunech mezi Brnem a Prahou se ale raději nechává vozit.

Celý rozhovor s Petrem Fialou můžete zhlédnout na webu rádia Impuls.

Předseda ODS je přesvědčený, že by za volantem na dálnici D1 ztrácel čas. „Jsem vášnivým řidičem a řídím moc rád, ale tu dobu v autě mezi Brnem a Prahou využívám k tomu, abych mohl pracovat, abych se mohl připravovat nebo vyřizovat třeba i rozhovory s médii. Využívám ten čas racionálně, protože cesta po D1 není bohužel ani příjemná, ani vypočitatelná.“ Mezi dvěma největšími českými městy Fiala přejíždí několikrát týdně. Podle jeho slov nikdy neví, jestli mu cesta potrvá dvě hodiny, nebo tři a půl.

Petr Fiala se ve vysílání rozpovídal také o svém vzdělání, které mu podle jeho slov občas pomáhá i při politické práci. „Vždycky jsem cítil, že mi v politice pomáhá, že jsem profesí politolog. Není to ale žádná záruka úspěchu. V politice je důležitý určitý talent, politika je ale taky řemeslo a vzdělání je nepochybně výhoda.“ Vedle politologie Fiala studoval také historii nebo korporátní obchodní právo.

V Adventním rozhovoru dále zaznělo, že ho v profesionální politice zklamal přístup médií. „Je obtížné sdělovat nějakou pozitivní politiku skrze média lidem. Média vždycky zajímá, když je něco negativního, když je střet nebo kritika. Ale když chceme přinášet řešení a pozitivní informace o tom, co se nám povedlo, co lidem nabízíme, tak to se k občanům velmi těžko dostává.“

Petr Fiala

předseda ODS