3. října 2013

Věci se mění. Zlínský kraj má velkou budoucnost

Nabrali jsme správný směr, vzkazuje obyvatelům Zlínského kraje jedenatřicetiletý Ing. Jan Hrdý, lídr kandidátky ODS do nadcházejících parlamentních voleb. Proč na sebe vzal tuto nelehkou úlohu prozradil v rozhovoru.

Postavit se do čela kandidátky ODS v době, kdy zažívá podle průzkumů odliv voličů, to chce asi velkou odvahu! Proč to děláte?
Dělám to proto, že chci, aby mé děti vyrůstaly ve fungující, nezadlužené a prosperující zemi, která si váží svobody a demokracie, podporuje pracovité, slušné lidi, kteří vytvářejí hodnoty. Chci, aby se v naší zemi oslavovala nápaditost a ochota pracovat, něco tvořit a k tomu bude potřeba efektivní stát. A totoODSvždy hájila, třebaže si mnozí myslí nyní opak. Pokud tedy mám možnost něco změnit a vrátit ODS důvěru lidí a zároveň pomoci kraji, ve kterém jsem vyrostl a který miluji, udělám to bez ohledu na rizika s tím spojená.

Jaká rizika máte na mysli?
Dostat se do tohoto bodu nebyla záležitost na den. Mému zvolení do čela kandidátky předcházely tříkolové primárky a hlavně často vzrušená diskuse v rámci členské základny, že musíme udělat radikální řez a začít to vést jinak. Ne všichni tomu samozřejmě tleskali, čímž jsem se dostal do pozice, kdy nesu svou kůži na trh. Nemá smysl si nalhávat, že máODSjako strana aktuálně bůhvíjaký obraz a dokonce i naši věrní voliči, které živí pouze vlastní práce a invence, přemítají, zda nám dají svůj hlas. Rozumím jim. Na mně nyní bude ukázat, že jdeme novým a konečně správným směrem.

Kandidujete za Zlínský kraj. Jak vidíte situaci ve Zlínském kraji a co byste rád změnil?
V našem kraji je obrovská spousta pracovitých a inteligentních lidí. Zní to sice jako klišé, ale vnímám to tak. Vidím to každý den a na každém kroku. Všude v našem kraji vznikají nové firmy, nápady a vyrábí se často sofistikované produkty, které se vyvážejí do celého světa. To je skvělý základ, který musíme maximálně podpořit. Stále tady máme problém s infrastrukturou. Jako klíčové téma vnímám i kvalitní školství a užší propojení firem a škol, které velmi úspěšně funguje např. v Německu.

Podívejme se na vaši vizi na celostátní úrovni. Co vám aktuálně nejvíc vadí a za co chcete v případě úspěchu ve volbách bojovat?
Vadí mi neschopnost státu vymáhat právo a pořádek. Pokud nebude stát silný v této oblasti, nemůže dobře fungovat ani v ostatních oblastech. Nemůžeme dovolit, aby nezodpovědná menšina žila na úkor zodpovědné většiny. Rozhodně se nesmí zapomenout na DPH. Její zvýšení bylo deklarováno jako dočasné opatření a já se chci zasadit o to, aby to tak skutečně bylo a DPH se vrátila na svoji původní úroveň. Více k mým prioritám najdetena mém webu.

ODS vždycky bodovala ve velkém u podnikatelů a živnostníků. Sám jste zmínil, že i tady ODS utrpěla ztráty. Co byste jim vzkázal?

Jan Hrdý: Věci se mění. Zlínský kraj má velkou budoucnost
 

Jsem si vědom toho, že pracovní místa vznikají hlavně ve firmách a moc dobře rozumím nelehké pozici podnikatelů a živnostníků. Uměle vytvořená pracovní místa státem nás nikam nedovedou, proto bych podnikatelům hlavně vzkázal, že na ně nikdy nezapomenu. 

Podnikatelský sektor potřebuje prostor a stabilitu. Rozsah legislativy spojené s podnikáním není dlouhodobě únosný. Budu prosazovat, aby každá změna podnikatelské legislativy měla skutečně dobrý důvod. Další velmi důležitou otázkou je pružnost trhu práce. Flexibilní trh práce přináší výhody zaměstnavatelům i zaměstnancům. A nakonec, udělám vše proto, abych zabránil zvýšení daňové zátěže, které může ohrozit křehký ekonomický růst.

Zdroj:http://sdeleni.idnes.cz/jan-hrdy-veci-se-meni-zlinsky-kraj-ma-velkou-budoucnost-pip-/zlin-sdeleni.aspx?c=A130927_181119_zlin-sdeleni_ahr

Ing. Jan Hrdý

místostarosta