6. května 2021

SPOLU v Pardubickém kraji: Silní kandidáti, kteří dají Česko dohromady

Pozice na kandidátní listině kolice SPOLU v Pardubickém kraji přijali osobnosti se zkušenostmi z politiky, z byznysu, školství, kultury a celé řady dalších oblastí. Programově vsází na zdravé veřejné finance, nízké daně, moderní vzdělávání, plnění závazků NATO, nebo ochranu životního prostředí.

Koalice SPOLU představila kompletní kandidátní listinu pro podzimní volby. Celý tým osobností vede Pavel Svoboda, nestraník nominovaný TOP 09, pedagog a ředitel Komorní filharmonie Pardubice.
„Je mi ctí vést tak silnou kandidátku, kde jsou lidé se zkušenostmi ze zahraničí, z komunální politiky i z byznysu. To mi dává jistotu, že má smysl snažit se vyhrát a dostat do sněmovny lidi, kteří budou hájit zájmy Pardubického kraje i zájmy Česka. V těchto volbách totiž nejde o jednotlivce, jde o to, abychom po nich byli schopní dát Česko dohromady a jasně se postavit silám, které se ho snaží rozložit. Toho dosáhneme jenom SPOLU.“

„Mou osobní prioritou je zlepšení pozice školství i kultury. Nejsou to žádní chudí příbuzní, ale naprosto zásadní oblasti pro budoucnost a rozvoj země. Podle toho je třeba k nim přistupovat. Nejde jen o platy lidí, kteří je drží v chodu, ale o celkové fungování odvětví, která byla roky přehlížena. Budu prosazovat, aby školství a kultura neseděly v hledišti, ale hrály klíčové role,“ říká Pavel Svoboda.

Dvojkou kandidátní listiny je zkušený manažer z Ústí nad Orlicí Radim Jirout (ODS). Udržitelnost veřejných financí, nezadlužování země, odpovědná environmentální a sociální politika. Tyto teze ovlivňují mezigenerační spravedlnost a musí zajistit žitelnou budoucnost nejen pro nás, ale zejména pro naše děti a naše vnuky. To je základem odpovědné, pravicové politiky. V našem kraji je absolutní

prioritou dostavba dálnice D35. Musíme udělat vše pro to, aby se započatá stavba nezastavila a byla dokončena v termínech, včetně všech dálničních přivaděčů a obchvatů měst,“ říká Radim Jirout.

Na třetím místě kandidátní listiny najdeme zkušeného poslance, bývalého předsedu KDU-ČSL a ředitele pardubického gymnázia Marka Výborného. „Mou hlavní prioritou, vedle toho, aby vzdělávání nebylo prioritou pouze na papíře, je reforma financování sociální péče. Je nedůstojné, aby organizace vykonávající tuto nenahraditelnou službu v sociální oblasti každý rok řešily, jak financovat svou další činnost. Předvídatelné, vícezdrojové a hlavně víceleté financování sociálních služeb, jak je známe například i z našeho Pardubického kraje, musí být realizováno i na úrovni celé ČR,“ nastiňuje priority Marek Výborný.

„SPOLU dáme Česko dohromady“ je volební program koalice, na kterém pracovalo na 300 odborníků. Koalice vsází na zdravé veřejné finance, nízké daně, moderní vzdělávání, plnění závazků NATO, nebo ochranu životního prostředí. V následujících týdnech budou expertní týmy detailně představovat jednotlivé programové oblasti. https://www.spolu21.cz/

Záznam tiskové konference naleznete zde.

Štítky: