9. dubna 2020

Nabízíme pomocnou ruku živnostníkům a podnikatelům

Od úterý 14. dubna zahajuje svou činnost bezplatná poradna pro živnostníky a drobné podnikatele zasažené koronavirovou krizí. Dle aktuálních informací by měl legislativní proces týkající se konkrétních možností podpory doběhnout do Velikonoc. Konzultace proto budou poskytovány e-mailem nebo osobně v poslanecké kanceláři Petra Beitla v Jablonci nad Nisou

Po dodávce téměř 8 tisíc kusů respirátorů FFP2, která pomohla zejména zdravotníkům, pečovatelům, školám a školkám, ale i obcím v Libereckém kraji, tak přichází jablonecký poslanec za ODS Petr Beitl s další konkrétní pomocí.

Odborníci prostřednictvím e-mailu nebo při osobních konzultacích pomohou s orientací v systému státní podpory nabízené všem živnostníkům v souvislosti se škodami způsobenými vyhlášeným nouzovým stavem a opatřeními přijatými v rámci ochrany před šířením nového typu koronaviru.

Iniciativu vzešlou od místopředsedy místního sdružení ODS a daňového poradce Borise Pospíšila a poslance Petra Beitla jednoznačně vítá i Okresní hospodářská komora v Jablonci nad Nisou „Chceme lidem usnadnit orientaci ve státem nabízené pomoci, která bohužel není systematická a už prošla řadou změn. Chceme jim vysvětlit, kde a jak mohou žádat o náhradu pro své firmy, pro své zaměstnance atd.“ vysvětluje poslanec Beitl.

„Zorientovat se v neustále se měnícím systému státní pomoci není snadné, lidé se na mě a na mé kolegy obrací s prosbou o pomoc, jsou zmatení. Jejich už tak komplikovanou situaci, do níž se dostali v důsledku přerušení činnosti v souvislosti s opatřeními proti koronaviru, stát ještě více komplikuje složitostmi kolem slibované podpory. Je naší povinností jim pomoci a bezplatná poradna je logickým řešením,“ říká daňový poradce Boris Pospíšil.

Jak bude poradna fungovat?

  • Dotazy můžete už teď zasílat e-mailem na podnikatelska.poradna@gmail.com
  • Od úterý 14. dubna pak můžete využít možnost osobní konzultace v poslanecké kanceláři na adrese Komenského 23/7 na pěší zóně v Jablonci nad Nisou.
  • Nutné je se předem objednat na telefonních číslech 777 025 101 1nebo 603 489 934.
Ing. Petr Beitl

poslanec PČR