23. června 2016

NORDIC WALKING – Výstup na vrchol Žďár

Místní sdružení ODS Rokycany a Jan Šašek, krajský zastupitel a místostarosta města Rokycany, si Vás srdečně dovolují pozvat na „NORDIC WALKING – Výstup na vrchol Žďár“. Další sportovně-turistická vycházka s hůlkami, tentokrát v délce cca 12 km, se uskuteční v sobotu 25. června 2016.

„Sraz účastníků je v 15:00 hodin u dětského hřiště na Práchovně v Rokycanech. Prvních 10 příchozích účastníků, kteří nebudou holemi na „nordic walking“ vybaveni, je zapůjčíme zdarma. Doporučujeme zvolit vhodné oblečení a obuv. Chůzi neformálně zakončíme v hospůdce v Kamenném Újezdu. Budeme potěšeni, pokud přijmete pozvání na náš další sportovně-turistický výlet, při němž se budete moci seznámit se stylem „severské chůze“.“ upřesňuje za organizátory Jan Šašek, krajský zastupitel a místostarosta města Rokycany.

Zveme všechny příznivce na sportovně – turistickou vycházku formou „nordic walking“. Výlet je zaměřen na seznámení se s technikou chůze s hůlkami. Průvodcem bude opět lektorka Eva Kratochvílová, která je držitelkou platného certifikátu „cvičitel nordic walking“. Při správné technice „nordic walking“ se zapojuje až 90% svalstva a zvyšuje se rychlost chůze. Díky holím je přenášena část hmotnosti na svaly paží, čímž se odlehčuje nohám. Hole též pomáhají k narovnání zad. Oproti běžné chůzi se při „nordic walking“ spotřebovává více energie, což se pozitivně projevuje na úbytku přebytečných tuků.

Předvedeme Vám „nordic walking“ tak, aby Vás zaujal, užili jste si jej naplno, prošli se s námi krásnou přírodou poblíž našeho města a přitom udělali něco prospěšného pro své zdraví. Těšíme se na Vás,“ dodává Jan Šašek.

Štítky:
pozvánka