15. října 2020

ODS Praha: Vyzýváme magistrátní koalici, aby zlepšila koordinaci v rámci dopravních omezení a přestala ignorovat požadavky městských částí.

(www.ods.cz/region.prazsky) Pražané často nejsou s předstihem informováni o dopravních omezeních. ODS opakovaně na Zastupitelstvu hlavního města Prahy předkládá usnesení, které zajistí povinnost Magistrátu koordinovat dopravní omezení s dotčenými městskými částmi a pomůže tak lepší informovanosti občanům Prahy.

Již podruhé předkládáme návrh, který radním metropole uloží povinnost dotčené městské části včas a v předstihu informovat o chystaných dopravních omezeních a toto omezení s městskými částmi koordinovat. Náš návrh podporovaný řadou městských částí byl pokaždé většinou vládnoucí koalice alibisticky odmítnut, případně se zastupitelé k návrhu statečně zdrželi, uvádí Tomáš Portlík, předseda pražské ODS a místostarosta Městské části Prahy 9.

V mezidobí přitom došlo k dalšímu pochybení Magistrátu, když bez předchozích konzultací s dotčenými městskými částmi omezil provoz na ulici Chodovská s úplnou uzavírkou ve směru do centra. I přes ujišťování náměstka primátora pro oblast dopravy Adama Scheinherra na Zastupitelstvu, že bude sjednána náprava, nikdo z odpovědných osob s představiteli dotčených městských částí ani toto velmi citlivé opatření dopředu nekonzultoval. Tuto situaci skutečně nelze dále přehlížet, dodává předseda pražské ODS, Tomáš Portlík.

Magistrátní koalice pokračuje v politice chaosu v ulicích a vytváří řadu nebezpečných dopravních situací. To samozřejmě zasahuje do kvality života všech Pražanů. Přitom občanům Prahy před volbami slibovali lepší komunikaci. ODS na dodržení jejich slibu trvá.