9. srpna 2018

Místostarosta Mareš sprostě urážel advokátku. Ať rezignuje, vyzvala opoziční ODS

Zastupitelé MČ Praha 7 včera obdrželi dopis JUDr. Judity Kodlové, ve kterém upozorňuje na hrubé jednání zástupce starosty Kamila Vavřince Mareše. V průběhu oficiálního jednání ji opakovaně vulgárně urážel. Lídr ODS pro komunální volby Tomáš Bartovský proto vyzval radního Mareše k rezignaci.

„Obsah dopisu je šokující. Radní Mareš při oficiálním jednání sprostě urážel advokátku, která pro bono zastupuje zájmy klientky ve sporu s městskou částí. Takové jednání si veřejný činitel nesmí dovolit ani ve snu," komentuje sprosté výpady radního Mareše lídr opoziční ODS pro komunální volby Tomáš Bartovský. „Radní Mareš prokázal, že je nekompetentní. Hrubé chování k dámě nespraví veřejná omluva. Měl by složit funkci.“

„Místostarosta Mareš doktorku Kodlovou urážel na jednání, od kterého si slibovala smírné vyřešení soudního sporu, který Mareš vyvolal. Podstatou je, že klientka paní Kodlové obývá městský byt, do kterého zatéká a kvůli nedostatečné izolaci jsou v něm nevyhovující tepelné podmínky. Místo toho, aby nechal byt opravit, podal místostarosta Mareš žalobu na určení nájmu. To je velmi nestandardní jednání od člověka, který se veřejně chlubí tím, že zařídil opravu několika desítek městských bytů,“ dodává Tomáš Bartovský.

 

Tomáš Bartovský,

kandidát na starostu MČ Praha 7,
člen Oblastní rady ODS Praha 7