28. května 2020

NOVÝ KULIČKOVÝ AREÁL NA PRAZE 6

Věděli jste, že archeologové našli kuličky na hraní staré i více jak 4500 let? Ve starověkém Římě šlo dokonce o velmi oblíbenou hru a kuličky se tehdy vyráběly z mramoru. Tahle zábava se zdá jen tak nevymizí. A v Česku letěly kuličky co já pamatuju. Máte doma ještě kuličky skleněnky? Tak je dejte svým ratolestem a vyrazte do kuličkového areálu na sídlišti Dědina.Tenhle projekt se nám podařilo dotáhnout do konce, byť s tím byly trochu problémy. Realizován byl prostřednictvím projektu participativního rozpočtu Nápad pro Šestku, kam ho navrhla Lucie Dufková. Podle mě jde o skvělý nápad a jsem rád, že jsme v době videoher a všemožných internetových vymožeností podpořili takhle hezky právě hru s kuličkami. Inspirací pro architekta kuličkového hřiště Viktora Drobného byl třeba tyrolský Kronplatz. Podobně jako v tomto středisku, kde vedou z různých stran sjezdovky a jsou tam skiparky, má kuličkový areál řadu různých atrakcí, kde se děti mohou vyřádit.
Video z otevření areálu najdete ZDE.

Jakub Stárek

člen ZHMP