21. října 2019

Magistrát opět hodil Prahu 6 přes palubu

Pokud máte chvilku času, tak se doporučuji podívat na záznam včerejšího jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy. Bojoval jsem na něm za dokončení Pražského okruhu a rozumného fungování tunelu Blanka.

Právě v reakci na její unáhlenou kolaudaci, kdy se město s radním pro dopravu Adam Scheinherr beze slova vykašlalo na definované požadavky MČ Praha 6 a Praha 7, které byly vzneseny již v roce 2004, jsem žádal o projednání fungování tunelového komplexu. Ten v současné podobě dnes a denně supluje funkci okruhu kolem Prahy a zhušťuje nesnesitelným způsobem provoz na Praze 6. Nejvíce zřetelné to je v provozní špičce, kdy se tvoří nekonečné kolony u vjezdu na Malovance a Prašného mostu.

Proto jsem žádal Radu hl. m . Prahy, aby okamžitě zahájila další jednání se starosty, Středočeským krajem a urychleně začala s výstavbou okruhu, nových P+R parkovišť, nebo aby byl tunel méně zavíráni na Šestce a více na jeho vjezdech. Tunel má sloužit k plynulé přepravě po městě, ne šikaně řidičů a obyvatel na Šestce a dalších městských částí. Současná koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil si vše vyslechla, ale všechny mé návrhy zamítla. Bohužel.

Práce z opozičních lavic je náročná, ale rozhodně to nevzdávám, budu bojovat dále. Okruh je prioritou a musí se co nejrychleji dokončit, ať se děje, co se děje.