19. června 2018

Na Praze 6 povede ODS do voleb Jakub Stárek

PRAHA, 19.6.2018 – Dlouholetý skaut a náruživý běžec, který se v létě stane podruhé otcem, neměl v primárních volbách protikandidáta. Občanští demokraté se pod vedením Jakuba Stárka chtějí zaměřit zejména na problémy v dopravě, investice do škol a zlepšování služeb pro seniory. „Chceme, aby se Praha 6 po čtyřech letech nicnedělání znovu stala místem, kde chce každý bydlet. Proto se musí dále rozvíjet a nabídnout dobré služby všem generacím, od dětí školou povinných až přes mladé, kteří teprve chtějí založit rodinu až po generaci našich rodičů a prarodičů,“ říká Stárek.

Konkrétně bude ODS prosazovat zahloubení Patočkovy ulice nebo vybudování nové spojnice mezi Svatovítskou a Evropskou, které by ulehčilo dopravou přetíženému Vítěznému náměstí.

„Chceme zvýšit kapacitu mateřských školek a zavést online systém zápisů. Praxe, kdy jsou rodiče nuceni stát několik hodin v jedné, pak druhé a pak třeba i třetí frontě, aby nakonec zjistili, že jejich dítě nebylo přijato, protože není dost místa, musí skončit,“ zpřesňuje Stárek program ODS. Na základních školách pak chce ODS podporovat bilingvní vzdělávání tak, aby každý deváťák uměl anglicky lépe než většina vysokoškoláků.

Podrobný volební program plánuje ODS zveřejnit v průběhu letních prázdnin. Již nyní však dokázala nalézt shodu na prioritách pro Šestku se Svobodnými a Stranou soukromníků, kteří se rozhodli kandidátku ODS podpořit. Ze sedmého místa na kandidátce se o hlasy voličů bude ucházet šéf šestkových Svobodných Jan Dočekal. Šestnáctkou kandidátky pak je dlouholetý předseda představenstva Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR Bedřich Danda.

ODS do komunálních voleb sestavila atraktivní kandidátku. Z druhého, respektive třetího místa kandidují zkušení zastupitelé Marie Kubíková a Jiří Lála. Na 15. místě kandiduje bývalá starostka Marie Kousalíková nebo disident, otec Jakuba Stárka a legenda undergroundu František Stárek Čuňas, který kandidátní listinu na 45. místě uzavírá.

Důraz na školství a vzdělávání pak podtrhuje kandidatura celé řady pracovníků ze školství. Z osmého místa tak kandiduje ředitelka Střední školy elektrotechniky a strojírenství Simona Nesvadbová, jedenáctkou na kandidátce je profesorka Marie Sedmíková z České zemědělské univerzity a z dvanáctého místa kandiduje ředitelka ZŠ Hanspaulka Marie Pojerová.

 

Kandidátka:

1 Stárek Jakub
2 Kubíková Marie
3 Lála Jiří
4 Bartošová Kateřina
5 Hlinský Zdeněk
6 Petrásek Marcel
7 Dočekal Jan (Svobodní)
8 Nesvadbová Simona
9 Šuvarina Vladimír
10 Civínová  Pavlína
11 Sedmíková Markéta
12 Pojerová Marie
13 Kaláb Jaromír (Svobodní)
14 Hrubeš Ondřej Matěj
15 Kousalíková Marie
16 Danda Bedřich (Soukromníci)
17 Svoboda Stanislav
18 Chaloupka Jaroslav
19 Jalloul Zuzana
20 Frková Jana (Svobodní)
21 Malina Pavel
22 Hrabánek Vladimír
23 Beneš Jan
24 Splavec Jakub
25 Douša Martin
26 Stárek Ondřej (Svobodní)
27 Benda Filip
28 Kudrna Jiří
29 Limburský Richard
30 Kondr Jan
31 Rajniš Jiří
32 Kohout Martin
33 Martin Lukáš
34 Kamlach Petr
35 Hereš Karel
36 Hruška Miroslav
37 Kolíbalová Markéta
38 Brož Václav (Svobodní)
39 Vohradská Jarmila
40 Ryšánek Pavel
41 Juliš Ivan
42 Hlinská Barbora
43 Schmidl Martin
44 Tůma Josef
45 Stárek František