7. dubna 2018

Eskalátory na Veleslavíně se rozjedou v pátek třináctého

“Vysněné” eskalátory z podchodu stanice metra Nádraží Veleslavín k autobusovým zastávkám směr ruzyňské letiště, Dědina a Kladno se rozjedou s cestujícími v pátek 13. dubna 2018.

“Dne 12. 4. 2018 proběhne s ODA MHMP zahájení řízení o povolení zkušebního provozu. Uvedení do provozu s cestujícími se předpokládá dne 13. 4. 2018.,” sdělila pro MHD86.cz tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Dopravní podnik se také po urgencích vyjádřil ke směru provozu jednotlivých ramen. V březnu totiž vznikla obava na základě informací z metra, že jedno rameno eskalátorů pojede nahoru a druhé dolu. To by znamenalo sníženou kapacitu na výstupu z metra. 

Proto byl dopravní podnik dotazován na provoz jednotlivých ramen. Jenže s odpovědí podnik tenkrát mlžil. Bylo zřejmé, že dopravní podnik začal vnímat obavy cestujících podpořené články v médiích a nechtěl se k tomu vyjadřovat.

Po dvou urgencích nakonec uvedla tisková mluvčí DPP Aneta Řehková, že provoz obou ramen eskalátorů bude zahájen ve směru nahoru. “Oba eskalátory umožňují obousměrný provoz. Předpokládá se, že se provoz jednotlivých ramen přizpůsobí aktuálním potřebám cestujících, s tím, že provoz obou ramen bude zahájen směrem nahoru,” uvedla Aneta Řehková (DPP).

Tato informace je potěšující pro cestujících využívající tento výstup z metra. Avšak ti, kteří přijíždí na Veleslavín vlakem a přestupují na metro budou muset nově využít vzdálenější vstup do stanice.

Publikováno v dopravním magazínu MHD86.cz