4. října 2017

Sobotkova vláda nejspíš zařídí občanům pokutu milion denně

(www.ods.cz) Evropská komise ve středu zažalovala Českou republiku u unijního soudu kvůli neplnění jednoho z pravidel pro volný pohyb pracovníků. O hrozícím postihu přitom vláda věděla již od loňského září. Podle europoslance Jana Zahradila je to další důkaz nekompetentnosti vládní koalice.

Sobotkova vláda v samém závěru svého působení nejspíš zařídí pro české občany pokutu milion korun denně. Přes veškeré eurohujerské řeči o evropské orientaci, euru a tvrdém jádru, se opět ukazuje, že vláda není ani schopna zúřadovat jednoduchou byrokratickou proceduru, aby se vyhnula šikaně ze strany Evropské komise,“ uvedl Jan Zahradil. „Přitom šlo jen o určení jedné konkrétní státní instituce, která má mít záležitosti zahraničních pracovníků ve svém portfoliu. Hlavně, že nás státní tajemníci pro EU - napřed pan Prouza a nyní pan Chmelař, vytrvale školí v "proevropském" smýšlení, ale tuhle věc ohlídat nedokázali. Vláda si naběhla na vidle, takže si nás teď Evropská komise naprosto zbytečně vychutná. Prohrát může opět jedině český daňový poplatník," dodal Zahradil.

Jan Zahradil

předseda ACRE