12. ledna 2022

ODS Radotín: Bezpečné a hospodárné řešení

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Co přinese stěhování městské policie do historické nádražní budovy?

Na dobré cestě je převod historické nádražní budovy z majetku Správy železnic do vlastnictví Městské části Praha 16. Správa železnic už historickou stavbu nepotřebuje, cestujícím postaví novou výpravní budovu. A Radotín získá objekt, který je jedním z jeho symbolů. Stojí zde od roku 1862, kdy tímto místem začal projíždět vlak z Prahy do Plzně a dále do Bavorska.

O 160 let později směřuje historický objekt k novému poslání. Přestěhujeme do něj služebnu městské policie, která dnes sídlí v ne zrovna vyhovujících prostorech u sportovní haly a softbalového hřiště. Městští policisté se po přestěhování ocitnou ve zrekonstruované budově, na mnohem strategičtějším místě, v centru Radotína, nedaleko problematické lokality před hotelovým domem.

Naše úvahy však nesměřují jen ke zvýšení bezpečnosti, kterého jsme docílili také nedávným přemístěním služebny Policie ČR do dvora za Centrem Koruna. Zásadní je pro nás také ekonomika městské části. Dříve jsme totiž přemýšleli o umístění služebny městské policie do chystané budovy úřadu, která bude součástí nového centra městské části. Rapidní zdražení stavebních prací i materiálů nás však vedlo k rozhodnutí redukovat projekt objektu pro úřad a policisty přestěhovat do budovy nádraží. Nyní budeme mít dvě policejní služebny přímo v centru Radotína. Zároveň je nutné připomenout, že kriminalita Radotína patří ve srovnání s ostatními částmi Prahy statisticky dlouhodobě k nejnižším.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář