11. ledna 2022

Praha 5 získala miliony na opravy chodníků

(Pravá 5) Zhruba 11 milionů korun bude jen v příštím roce investováno do opravy chodníků na území Prahy 5. Radnici se povedlo prostředky navíc získat z peněz vybraných v rámci zón placeného stání. V loňském roce byl pro účely financování oprav chodníků založen Fond rozvoje dopravy.

Ačkoli má chodníky ve správě Technická správa komunikací hlavního města Prahy, rozhodli jsme se opravy kriticky zanedbaných chodníků financovat sami. Vyhneme se tak dlouhé čekací lhůtě a můžeme revitalizovat v podstatě ihned. Některé lokality opravu potřebují opravdu jako sůl,“ přibližuje předseda Výboru dopravního Jan Panenka.

Po dobu fungování fondu byly opraveny například chodníky v ulicích Slávy Horníka, Hennerova nebo Brdlíkova. Pro příští rok jsou naplánovány opravy v ulicích Na Skalce, Píseckého nebo zcela nový chodník v Zahradníčkově ulici.

Rád bych ještě doplnil, že díky naší aktivitě v rámci fondu se nedávno povedlo ve spolupráci s ostatními radními odsouhlasit opravu chodníku v ulici U Nesypky a zároveň upravíme parkoviště Lohniského, kde díky tomu dojde k navýšení jeho kapacity o 14 vozidel,“ uzavírá Jan Panenka.

Jan Panenka

předseda dopravního výboru MČ Praha 5
předseda MS ODS Klamovka

Štítky:
komentář