8. října 2021

ODS Radotín: Další krok k lepšímu Radotínu

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak se povedla proměna dvora a budov za Korunou?

Rekonstrukce dvora za Korunou je největší investiční akcí radotínské radnice v tomto volebním období. Přišla na zhruba sto dvacet milionů korun a nám se unikátně povedlo sehnat a spojit do jedné stavby čtyři různé dotační tituly. To byla i pro nás nová zkušenost, kterou se podařilo dotáhnout do úspěšného finále.

V předchozích volebních čtyřletkách jsme pro Radotín zrealizovali i další zajímavé projekty: mimo jiné biotop, krytý bazén, modernizaci a zvýšení kapacity základní školy a jídelny, sportovní halu, rozšířili jsme protipovodňovou ochranu městské části. V celkovém úhrnu se jedná o projekty za více než půl miliardy korun.

Z rozpočtu městské části by takové projekty financovat nešlo. Z něj můžeme investovat ročně maximálně jednotky milionů korun. Proto už dlouhou dobu ve vedení radotínské radnice pracujeme tak, abychom měli dopředu připravené projekty pro rozvoj Radotína, a jakmile se pro ně otevřou vhodné dotační tituly z evropských fondů nebo z hlavního města Prahy, s úspěchem se o tyto velké částky ucházíme.

Kulturně-komunitní centrum Koruna posílí komunitní život v Radotíně. Otevře nové možnosti pro setkávání lidí všech generací. Dětem nabídne smysluplné trávení volného času, seniorům poskytne společnost, pohybové aktivity i další zábavu. Program je sestaven tak, aby oslovil všechny generace Radotíňáků. Na první dva roky a na rozjezd celého kulturně-komunitního centra jsme získali další důležité prostředky – čtyřmilionový grant.

Opět musíme ale konstatovat, že se opoziční zastupitelé snaží naše úsilí prezentovat ve zcela jiném světle, než jaká je skutečnost. Desetileté přípravy spojené s architektonickou soutěží, které se zúčastnilo osm kanceláří, většinou ignorovali, o projekt se nezajímali, nyní si na poslední chvíli zjistili pár informací a celý projekt jen kritizují. My se snažíme život v Radotíně zlepšovat!

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky: