10. září 2021

ODS Radotín: Čtyři výhody pro Radotíňáky

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Které novinky vyplývající z modernizace trati nejvíce zlepší život v Radotíně?

Vlak představuje pro obyvatele Radotína největší výhodu po stránce veřejné dopravy. S tím, jak přibývá aut, bude rychlé spojení s centrem Prahy pro naši městskou část ještě důležitější. Vítáme, že modernizace trati přinese hned několik dalších vylepšení života v Radotíně. Mnohé z nich už začínají být patrné.

Začněme u dvou bezbariérových podchodů pod tratí. Zcela nový podchod jsme prosadili při jednáních se Správou železnic. Nahradí železniční přejezd v ulici Na Betonce, který se na konci příštího roku definitivně uzavře. Přejezd je jedním z nejnebezpečnějších míst v Radotíně. Oba podchody – nový u přejezdu a zrekonstruovaný přímo v prostoru nádraží – budou navíc zcela bezbariérové. Konečně se tedy dočkají všichni, pro které schody znamenají velkou překážku. Ať už jsou to senioři, rodiny s kočárky, nebo handicapovaní.

Bezpečnost dětí se zvýší nejen díky novému podchodu, ale také výstavbou nové lávky, která spojí dnešní místo u přejezdu s tunýlkem pro pěší a cyklisty za restaurací Rozmarýn. Propojí se tak oblast škol s novým sídlištěm a dalšími navazujícími lokalitami. Financování lávky jsme dojednali formou sdružené investice státu a města.

Do projektu modernizace železnice jsme prosadili kromě nového podchodu a lávky také novou nádražní budovu. Poskytne moderní zázemí pro čekání na vlak, nákup jízdenek či malé občerstvení. A čtvrtou velkou výhodou bude záchrana a praktické využití historické nádražní budovy. Pracujeme na tom, aby v ní sídlil úřad práce a městská policie. Zlepší se tím bezpečnost v prostoru nádraží i celého radotínského centra. Kromě toho se už za několik týdnů přestěhuje do nových prostor za Korunou také Policie ČR.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář