5. června 2021

ODS Radotín: V centru nevyrostou jen budovy

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak se vám líbí podoba Centra Radotín?

Jeden z nejnáročnějších projektů v historii Radotína, kterým příprava nového centra bezesporu je, míří do finále. Bytové domy, obchodní třídu i celé okolí navrhuje renomovaná architektonická kancelář. Věnuje se nejen samotným budovám, ale také do posledního detailu pracuje na podobě přírodní části středu Radotína, do kterého vtáhne také dnes poněkud odstrčené koryto potoka. Návrhy vypadají zdařile a my už se můžeme těšit na celou přeměnu ekologicky problematického, bývalého průmyslového území. Radotín díky tomu konečně získá centrum, které bude dobrou vizitkou naší městské části. Věříme, že na něj budou Radotíňáci pyšní!

Vedení radnice připravuje tento projekt dlouhou dobu. Práce odstartovali už naši předchůdci pod vedením starosty Jiřího Holuba. Ten koncem předchozího milénia přizval do ideové soutěže na přeměnu území studenty liberecké univerzity a následně v roce 2006 byly prezentovány čtyři architektonické studie. Lidé se tehdy k návrhům mohli vyjádřit a vybrali dvě vize, na jejichž základě začaly vznikat první představy o podobě centra. Celý proces je od začátku transparentní a všechny informace o něm uveřejňujeme na internetových stránkách městské části.

Představitelé hlavního města nás nyní dokonce dávají za vzor jako správný příklad vyjednávání mezi městskou částí a developerem. Projekt totiž musel v prvé řadě vyjít vstříc požadavkům radnice na přeměnu veškerých veřejných prostor v okolí zamýšlených budov. Náš přístup hlavní město začíná doporučovat i ostatním pražským městským částem, ocenění jsme sklidili mezi odbornou veřejností a projekt jsme na pozvání fakulty prezentovali mimo jiné i studentům ČVUT nebo při urbanistickém pořadu na Institutu plánování a rozvoje města.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář