31. března 2021

ODS Radotín: Opoziční zastupitelé mlčí a pak jen kritizují

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak hodnotíte stav životního prostředí v Radotíně?

Mezi nejdůležitější projekty, které jsme v posledních letech v Radotíně realizovali, patří zrušení staré čističky s problematickou navážkou v blízkosti a její nahrazení biotopem. Neméně důležitá je postupná úprava dříve zanedbaného břehu Berounky a naše úspěšné úsilí o to, aby se z této řeky nestal vodní tok splavný pro větší lodě. Věříme, že se brzy podaří i změna územního plánu a realizace rodinného parku nedaleko soutoku. Chystá se odstraňování staré průmyslové zátěže na místě bývalé akumulátorky, které proběhne před výstavbou Centra Radotín. Sázejí se stovky nových stromů.

Řadu projektů, které radnice realizuje, však provází kritika ze strany opozičních zastupitelů. Jejich postup však považujeme za velké selhání a klamání veřejnosti. Proč? Scénář jejich postupu se vždy velmi podobá. Léta připravujeme projekty, jako jsou Centrum Radotín a jeho napojení novou křižovatkou, dlouhou dobu dopředu se mluví o modernizaci železnice. V rámci veřejných prezentací těchto projektů ani během stavebního řízení se nikdo z opozičních zastupitelů neozve s nějakou připomínkou nebo návrhem řešení. Opozice mlčí a ani na zastupitelstvu nepředstaví nějakou svou vizi. A právě v těchto fázích je v demokratické společnosti stanovený nejvhodnější prostor pro reakci, diskusi a úpravu projektů. Opozice dlouho dělá, že netuší nebo že není zásadně proti. Jakmile se projekt přesune do fáze realizace, spouští se vlna kritiky. Na veřejnost chrlí zprávy, že prý se o takových akcích málo mluvilo, že radnice nic nepředstavila a podobně.

Vážení opoziční zastupitelé! Buď děláte jen chabou populistickou politiku, nebo se v systému stavebních řízení a přípravy projektů vůbec neorientujete. Obojí je krajně nezodpovědné! Stejně jako všem občanům, tak i vám jsme kdykoliv k dispozici s informacemi k chystaným projektům, které mají za cíl dále zlepšovat život v Radotíně. Žádáme vás, abyste se ptali, zjišťovali si informace a Radotíňákům jen nelhali!

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář