9. listopadu 2020

ODS Radotín: Důkladně připravené Centrum

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Co nám přinese nové Centrum Radotín?

Pro Radotín chceme moderní centrum s obchody a službami, které se stane příjemným a kultivovaným místem setkávání obyvatel.

Opozice projekt zpochybňuje a snaží se vzbudit dojem, že dokonce i Centrum Radotín připravujeme nějakým nestandardním způsobem. Tento záměr v Radotíně vzniká už hezkou řádku let a nás stále překvapuje, že se dodnes opoziční zastupitelé, i přes kritiku, o jeho podrobnosti nezajímají, nepřišli se nikdy ani zeptat na detaily komplikovaného projednávání celého projektu.

Zde jsou fakta: Centrum Radotín veřejnosti představujeme od roku 2006. V témže roce proběhla veřejná výstava návrhů několika architektonických kanceláří. Na základě těchto prací připravil tehdejší Útvar rozvoje hlavního města Prahy ověřovací zastavovací studii. Následovala první soutěž na realizátora centra. Do podobného projektu se totiž nelze pouštět bez spolupráce se soukromým investorem. Ta se poté ještě opakovala, neustále jsme hledali nejlepší variantu. Nyní jsme se dočkali změny územního plánu a finální přípravné práce začínají. Zhruba za dva roky by se mohlo začít stavět. Velkým oceněním dlouholeté usilovné práce je, že odborníci zodpovídající za rozvoj hlavního města označují funkční a urbanistické řešení budoucího radotínského centra za ukázkový příklad revitalizace území a náš přístup k developerovi za příkladný. Ne proto, že bychom mu šli na ruku, ale naopak proto, že přesně víme, co je pro Radotín dobrým řešením.

Centrum jsme podrobně představili radotínské veřejnosti, odborné obci na fakultě architektury, v Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy. Byli jsme pozváni i na mezinárodní konferenci zaměřenou na přeměnu brownfieldů. Naslouchali jsme různým připomínkám, některé jsme pak do přípravy promítli. Výsledkem bude urbanisticky ucelený projekt, který přinese vedle požadované bytové nabídky mnoho moderních, kultivovaných veřejných ploch.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář