8. července 2020

Relaxovat vyrážím do Prokopského údolí a jeho okolí

(Pětka) Reakce na otázku měsíce: Kam v Praze 5 nejčastěji vyrážíte relaxovat?

Lesopark pod sídlištěm Barrandov, údolí Dalejského potoka i výhledy z Dívčích hradů jsou pro mě ideální místa k odreagování od každodenních starostí. Díky přírodním úkazům a zajímavostem, ale i možnosti odpočinku u jezírka, v Červeném lomu nebo u bývalého Klukovického koupaliště patří přírodní park Prokopské a Dalejské údolí k vyhledávaným lokalitám.

A takto hodnotné místo musíme chránit. S tím jsme započali již v roce 2017, kdy jsme směnou pozemku s investorem zachránili vstup do Prokopského údolí z Hlubočep před bytovou výstavbou a nyní tam vznikne důstojný vstupní prostor s možností využití pro místní i návštěvníky.

U rozvoje sídliště Barrandov jsme do územní studie Nový Barrandov prosadili okružní park s jezírky, který vytvoří přirozený přechod mezi výstavbou a unikátním údolím. Nový rozsáhlý park bude novým místem pro sport a rekreaci a odlehčí tak náporu na Prokopské údolí.

Již nyní si však na závěr můžete zpestřit relaxaci v přírodě návštěvou minipivovaru v Klukovicích a vychutnat si různé druhy místních piv na rozlehlé zahrádce.

Mgr. Zdeněk Doležal

radní MČ Praha 5