1. dubna 2020

Březen v Radotíně

Vážení spoluobčané,

březen patřil bezesporu k nejrušnějším měsícům, jaké jsem jako starosta Radotína zažil. Vstoupili jsme do něj s obavami, jak moc náš život ovlivní uzavřená Karlická ulice. A jen krátce poté nás zasáhla koronavirová epidemie. Aktivoval jsem krizový štáb a přijímali jsme jedno neveselé opatření za druhým. Když v tyto dny přišlo ještě varování před zvýšenými hladinami řek, začal jsem se cítit jako kapitán na třech lodích – řešili jsme silniční dopravu, problémy s koronavirovou nákazou a sledovali jsme hladiny na tocích. Alespoň že ty povodně nakonec nepřišly.

Ačkoliv i nadále intenzivně řešíme přijatá dopravní opatření v Radotíně a stále se na základě zjištěných reálných situací snažíme za souhlasu příslušných orgánů vylepšovat značení a uspořádání křižovatek, nejvíce nás všechny zasáhla opatření spojená s novým druhem koronaviru. Uzavřené školy pamatujeme z velkých povodní a ještě dříve z uhelných prázdnin. Ale takovou sérii opatření, která mají zamezit kontaktům mezi lidmi, jsme nikdy nezaváděli. Hned na začátku jsme se zaměřili především na naše seniory, které musíme před nákazou ochránit nejvíce. Naše pečovatelská služba zajistila rozvoz nákupů, léků a obědů pro všechny zájemce důchodového věku. Následovala řada dalších opatření. Velice mě potěšila skutečnost, že se rychle ozvalo několik dobrovolníků, kteří nabídli svou pomoc při řešení složité situace. Moc jim za projevenou solidaritu děkuji.

Věřím, že koronavirus díky vzájemné ohleduplnosti a dodržování hygienických pravidel společně zvládneme. Přeji vám pevné zdraví!

Váš Karel Hanzlík, starosta Městské části Praha 16 (Radotín)

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5
zastupitel hl. m. Prahy

Štítky:
komentář