4. března 2020

ODS Radotín: Železnice jako politické téma

(Noviny Prahy 16) Z rekonstrukce železnice se v Radotíně bohužel stává politické téma a opoziční zastupitelé vsadili na populistický přístup – namísto věcných příspěvků do diskuze přinášejí stále více argumentů, které mají s realitou pramálo společného.

Zopakujme si tedy fakta: železnici rekonstruuje její majitel, kterým je Správa železnic. Stavba není akcí radotínské radnice.

Vedení městské části se posledních pět let se zástupci této společnosti pravidelně setkává, abychom maximálním způsobem ovlivnili harmonogram stavby a dopravních opatření a získali co nejvíce prospěšných záležitostí pro Radotín.

Docílili jsme vybudování nového podchodu, který zajistí přímé spojení nádraží s novým sídlištěm, kde plánujeme nové centrum naší městské části. Odpadne tak nebezpečné přebíhání kolejí a v sousedství bývalého přejezdu vznikne lávka přemosťující Karlickou ulici, kterou ocení především rodiče a  jejich děti. Nebudou totiž muset tuto rušnou komunikaci přecházet.

Zůstane také zachována stará nádražní budova, novinkou je výstavba cyklověže pro bezpečné odstavení kol v přímém sousedství nástupišť.

Železnice bude po rekonstrukci díky novému mostu v  Karlické a  protihlukovým stěnám mnohem tišší než nyní.

Podchod u nádraží dostane výtahy, nástupiště získají potřebný komfort pro nastupování do vlaků a vystupování z nich.

Z toho všeho je patrné, že optimalizovaná železnice přinese Radotínu celou řadu nových, pozitivních věcí.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář