20. května 2019

Radotín se těší na nový bazén. Otevře se v pondělí, kompletně hotov ale bude až v září

(nasregion.cz) Pokud hygienici nebudou proti, v pondělí ve tři bude pro veřejnost otevřen nový plavecký bazén v Radotíně.

Na vodní fanoušky čekají čtyři 25metrové plavecké dráhy a jedna relaxační, vířivka, dětské brouzdaliště a parní sauna. „Hloubka vody je 160 až 130 centimetrů, v relaxační dráze je to 130. Teplota vody v bazénu bude 28 stupňů, whirpool má 36 stupňů a dětské brouzdaliště 32°,“ sdělil radotínský místostarosta Miroslava Knotek, „projektová kapacita je 93 lidí. Tento údaj ale budeme testovat v rámci zkušebního provozu.“

Hodiny pro veřejnost jsou ve všední den mezi 6. a 8. hodinou ranní a 14 až 22 hodinou. O víkendu je bazén k dispozici mezi devátou ranní a devátou večerní. Zkušební provoz skončí v půlce června, pak bude bazén uzavřen a bude se dokončovat restaurace. Slavnostní otevření bude v září.

Základní vstupné do bazénu je 100 korun za hodinu, o desetikorunu méně zaplatí důchodci a o dvacet děti do deseti let. Bude i rodinné vstupné, pro tříčlennou rodinu 220 a pro čtyřčlennou 280 korun za hodinu.

Stavba bazénu vyšla na 103 milionů korun, které hradilo hlavní město a Praha 16.

Mgr. Miroslav Knotek

místostarosta městské části Praha 16
člen Oblastní rady ODS Praha 5

Štítky:
komentář