21. března 2019

Nový plavecký stadion v Radotíně bude mít dětský bazének, vířivku i parní kabinu

(Metro) Hned vedle biotopu a na dohled fotbalovým hřištím či beachvolejbalovým kurtům vyrostl za rok krytý bazén. Součástí stavby bylo i rozšíření zázemí biotopu. Náklady se pohybují kolem 84 milionů korun bez DPH.

Aktuálně probíhají technologické zkoušky. Vše je napuštěno a testují se provozní podmínky – vzduchotechnika, vytápění, úprava vody, solární panely nebo vodní atrakce v relaxační dráze. „Zároveň se pracuje na zázemí nové restaurace, kompletuje se recepce, turnikety a šatní systém. Probíhají práce na úpravě parkoviště,“ říká místostarosta Prahy 16 Miroslav Knotek.

Podle něj by v nejbližší době měl být spuštěn předčasný provoz bazénu pro žáky místní základní školy. „Pro veřejnost zatím počítáme s termínem září. V půlce dubna se bude otevírat biotop a souběžný provoz by v této fázi neměl moc smysl. Pokud by bylo studenější léto, tak by mohlo dojít k urychlení termínu otevření,“ uvádí Knotek. Kapacita má být do 80 návštěvníků za hodinu. Bazén nabídne čtyři plavecké dráhy plus relaxační, dětský bazének, vířivku a parní kabinu. „V týdnu bude možnost plavání pro veřejnost od 6 do 8 hodin, pak školní výuka plavání, odpoledne kroužky a případně plavecký oddíl, pozdní odpoledne od 17 do 22 hodin pro veřejnost. O víkendu jen pro veřejnost,“ doplňuje Knotek.

Zdroj: https://www.metro.cz/novy-plavecky-stadion-v-radotine-bude-mit-detsky-bazenek-virivku-i-parni-kabinu-g06-/praha.aspx?c=A190320_163859_metro-praha_hyr

Mgr. Miroslav Knotek

místostarosta městské části Praha 16