4. července 2018

Očima státního zaměstnance

(Pravá 5) Je tomu již 12 let, co pracuji ve Fakultní nemocnici v Motole. Za tu dobu jsem měl možnost poznat řadu lidí, kteří mi takříkajíc prošli rukama. Nebudu lhát, když řeknu, že mnozí pacienti jsou novým a ne zcela příjemným prostředím zdeptáni, zvláště v kombinaci s jejich chorobou. Je poté na mně, abych je nějakou formou rozveselil a věnoval jim patřičnou pozornost.

No a jak už to tak bývá, oblíbeným tématem na pokojích pacientů je nejen sport, ale také politika. Koneckonců politika se dotýká nás všech a nelze před ní zavírat oči.

Je vcelku zajímavé, co se někdy člověk dozví. Jednoho trápí doprava, druhého zeleň, výstavba a tak bych mohl pokračovat donekonečna. V čem se však všichni shodují, je podivné dělení na státní zaměstnance a podnikatele. Zatímco podnikatelé „určitě“ volí pravici, tak státní zaměstnanci „určitě“ volí levici, protože tak by to mělo být.

Ale proč? Proč by státní zaměstnanec nemohl volit pravicovou stranu? Je něčím špatná, hlásá snad něco, co je v rozporu s řádným
a svědomitým životem? Ne, a sami to dobře víte. Víte, že jediné, co je správné, je nežít na dluh, vytvářet si finanční rezervy a především poctivě pracovat, vzdělávat se a dosahovat co nejlepších výsledků v profesním životě.

A přesně takové jsou i zásady nejsilnější pravicové strany v republice, strany ODS. Strany, která ví, že levicové ideály nefungují, strany, která ví, že jedině vy sami jste zodpovědní za to, jak se máte. À propos, nikdo vám nedá nic zadarmo, ale může vám pomoci na cestě za lepším životem, a taková je myšlenka ODS.

Závěrem mohu tedy konstatovat jediné: jako státní zaměstnanec volím ODS, protože je odrazem mých představ o životě. O životě, který není prodchnut levicovým šílenstvím dnešní doby, kdy si někteří myslí, že jim budou létat pečení holubi do úst.

Jakub Chromý

člen Oblastní rady ODS Praha 5
člen místní rady Košíře-Motol

Štítky:
komentář