24. května 2012

Spolupráce městské části se zahraničními partnery a propagace Prahy 5 v cizině

Jak by podle vás měla vypadat spolupráce městské části se zahraničními partnery a propagace Prahy 5 v cizině?

Česká republika patří k dobrým hospodářům s veřejnými penězi.  Naše partnerská města to většinou o svých vládách říci nemohou, spíše naopak. Buďme hrdí na tuto skutečnost a zdůrazňujme ji na každém kroku. Nepodceňujme se, podívejme se, jak  za poslední dvě desetiletí Praha 5 zkrásněla, zbohatla a může se směle měřit se svými západními partnery. Život se zde změnil zásadně k lepšímu, kultura, bezpečnost i sociální služby snesou ta nejpřísnější evropská měřítka. Nebojme se tím pochlubit, to jsme dosáhli vlastními silami, bez cizí pomoci a bez výrazného zadlužení. Jako opoziční strana sice odmítáme drtivou většinu koaličních kroků, ale osud naší MČ Praha 5 nejsou jen poslední dva roky. V minulých letech jsme byli my, ODS, vždy v čele koalic na radnici, a tak je nová, bohatá a přívětivá tvář Prahy 5 především naše zásluha. O to více nás mrzí nezájem současné koalice o spolupráci s námi.

Jaroslav Bartoš

zastupitel MČ Praha 5