9. září 2020

ODS Praha: Primátor Hřib si z pražského rozpočtu hradí vlastní PR, účet mají zaplatit studenti a senioři. " To naprosto odmítáme", zní z ODS jednohlasně.

Není možné dále přihlížet tomu, jak se projídá pražský rozpočet na politické PR aktivity primátora Hřiba nebo Jana Čižinského. Chceme po vedení města rozpočtovou odpovědnost. Praha stojí opět na rozcestí, kdy a jak zvýšit jízdné ve veřejné dopravě. Potřebuje totiž zacelit díru v rozpočtu města. Z něho se totiž platí nesmyslné PR kampaně, rozsáhlý sbor poradců primátora nebo různé experimenty ve veřejném prostoru. Vyzýváme vedení města, aby nejprve začali hledat úspory u sebe a až poté začali tahat peníze z kapes Pražanů.

„Je naprostý nesmysl Pražanům zdražovat jízdné v době, kdy mají dost starostí se vypořádat s omezeními a restrikcemi v souvislosti s COVID-19. Dopravní podnik není efektivně řízen, což ukazují i uzavřené smlouvy za posledních několik let a to i bez řádných výběrových řízení. Tam nejdřív hledejme úspory, optimalizujme a pak se teprve bavme, jestli je cena jízdného hodně, nebo málo,“ uvádí Tomáš Portlík, místostarosta Prahy 9 a pražský zastupitel za ODS.

„Dobře si pamatuji, že Piráti před volbami slibovali, že jízdné V MHD se zdražovat rozhodně nebude. Dnes je opět vše jinak. Piráti se tvář jako strana pro mladé a přitom chtějí zdražit jízdné studentům, kteří rozhodně nemají peníze nazbyt. Ale co mě opravdu zvedlo ze židle je návrh na zdražení jízdného i pro seniory. Senioři jsou lidé, kteří celý život poctivě pracovali a platili daně a chtít po nich teď doplácet díry v rozpočtu, které si magistrátní koalice způsobila sama, to považuji za vrchol pokrytectví,“ uzavírá předsedkyně pražských zastupitelů za ODS Alexandra Udženija.

Alexandra Udženija,                 
předsedkyně klubu zastupitelů ODS Praha

Štítky:
tisková zpráva