21. prosince 2013

Středočeská ODS má nové vedení

Středočeští občanští demokraté si v sobotu 21. prosince 2013 zvolili v Mladé Boleslavi nové vedení. Předsedou se stal třiatřicetiletý ekonom Jan Skopeček. V současné době působí jako předseda kontrolního výboru krajského zastupitelstva a člen rady města Hořovice. „Dnešní jednání je jasnou zprávou pro veřejnost, že se ODS mění a že chce získat své voliče zpět. Ve vedení regionu jsou hned dva starostové a další regionální politici, kteří mají důvěru lidí ve svých městech a obcích,“ hodnotí dnešní volby Jan Skopeček.

Zároveň Středočeši nominovali na funkci místopředsedy celostátní ODS líbeznického starostu Martina Kupku. „Chci nabídnout celostátní ODS své zkušenosti z práce starosty i z mediální oblasti. Z dnešního setkání bylo zřejmé, že členové ODS mají vůli i energii k restartu strany,“ řekl po jednání středočeský kandidát na místopředsedu ODS. 

S jasnou podporou 80% hlasů pro volbu předsedy ODS odjížděl z Mladé Boleslavi poslanec a profesor Masarykovy univerzity v Brně Petr Fiala.

Jako středočeští kandidáti do výkonné rady pojedou na lednový kongres ODS kladenský primátor a předseda Svazu měst a obcí ČRDan Jiránek, poslanec a náměstek mladoboleslavského primátora Adolf Beznoska a také čerstvý předseda regionu Jan Skopeček. 

Místopředsedy regionu se stali náměstek ministra životního prostředí, kladenský zastupitel Vojtěch Munzar, dobřichovický starosta Michael Pánek, starosta Českého Brodu Jakub Nekolný, krajský zastupitel Tomáš Havlíček a také ředitel městské teplárenské společnosti v Sedlčanech Václav Calta. 

Štítky:
tisková zpráva