30. září 2013

Středočeská ODS zahajuje předvolební kampaň

Středočeská ODS představila svou kandidátku do parlamentních voleb a hlavní programové teze, kterými chce oslovit středočeské voliče. Lídrem pro střední Čechy je bývalý středočeský hejtman a exministr zemědělství Petr Bendl. Kandidátku v převážné většině tvoří zkušení a úspěšní komunální politici, mezi nimiž je i mnoho starostů a místostarostů měst a obcí.

„Naše programové priority vycházejí z celostátního volebního programu ODS s tím, že se zaměřují právě na to, co nejvíce trápí obyvatele Středočeského kraje,“ uvedl lídr kandidátky Petr Bendl.

ODS chce ve volbách oslovit aktivní občany všech možných věkových skupin, od studentů přes zaměstnance, podnikatele, rodiny s dětmi i seniory. Pro všechny skupiny má připravena řešení, která by měla pomoci usnadnit realizaci jejich plánů. Pro rodiny chce ODS prosazovat například snížené odvody na sociální pojištění a podpořit vytváření částečných úvazků pro mladé rodiče, vytváření míst v mateřských školách a podporu firemních mateřských škol. Studentům by chtěli občanští demokraté pomoci při hledání zaměstnání zvýhodněním firem, které zaměstnají absolventy. Podpoří i ty, kteří se rozhodnout rozjet vlastní podnikání, osvobozením od daně z příjmu.

„Myslíme i na zaměstnance, pro které chceme zachovat daňové sazby. Jsme proti zavádění progresivního zdanění, které znevýhodňuje ty aktivnější a schopnější,“ uvedl dále Bendl.

ODS nezapomíná ani na seniory a chce podporovat návrhy, které vedou k mezigenerační soudržnosti v rodinách, například daňové úlevy pro rodiny, které doma pečují o seniory s vyšším stupněm závislosti na jejich péči. Pro aktivní seniory chtějí občanští demokraté obnovit základní slevu na dani pro pracující a podnikající seniory.

„Rozhodně odmítáme vnímání některých politických stran, které v živnostnících vidí parazity. Naopak si vážíme každého, kdo se pustí do podnikání a takové lidi chceme podporovat. Například výdajovými paušály, které jsme uhájili v minulém volebním období,“ upozornil lídr středočeské kandidátky ODS Petr Bendl.

Pro firmy bude ODS prosazovat zejména stabilitu a předvídatelnost v podnikatelském prostředí a podporou flexibility v zaměstnávání lidí. Též chce navrhnout snížení sociálního pojistného, které firmy odvádějí za zaměstnance.

„Náš program je určen všem, kteří se zajímají o svou budoucnost. O takovou budoucnost, která je dobrá pro všechny generace,“ uzavřel Petr Bendl.

Štítky:
tisková zpráva