4. října 2012

Nebudeme hospodařit na účet budoucích generací

Kampaň ODS Úvalech potvrdila připravenost a jasné vize kandidátů pro další období.

Kandidáti ODS Prahy východ Míla Šmolík a Jan Šlajs spolu s lídrem kandidátní listini Rauanem Nwelatim a kandidátem na senátora za benešovsko a říčansko Karlem Šebkem přijeli do Úval na předvolební setkání s veřejností. Všechny přítomné přivítal starosta města Úvaly Jan Šťastný. 

Jako červená nit se celým odpolednem nabitým informacemi, hrami, dobrou muzikou a pohodovou atmosférou nesla výzva účasti ve volbách a říci jasné slovo k zadlužování Středočeského kraje, která dokázala v rekordní době kolaice ČSSD a KSČM. 

Krajské volby totiž nemají na celostátní politiku žádný vliv. Jsou především o vystavení účtu krajským vládám. Právě proto je účast v těchto volbách důležitá, protože sociální demokracie se v řadě krajů chovala velmi nezodpovědně.

"Příkladů jak by se neměla chovat krajská vláda nalezneme ve středních Čechách mnoho. Je nutné dát krajské finance dohromady. Přejit od projídání rozpočtu k rozumným investicím. ODS nechce a nebude hospodařit na účet budoucích generací," sdělil na setkání s voliči Jan Šlajs. "Rozpočet by se měl orientovat zejména na udržitelné zdravotnictví, dopravní obslužnost kraje, podporu rozvoje školských zařízení podle demografického vývoje obyvatelstva a na investice do infrastruktury, a to ve všech jeho částech," dodal Jan Šlajs.

V oblasti investice jsou Úvaly příkladem města vedeného výborným a pracovitým starostou. Jan Šťastný v posledních pěti letech zajistil investiční prostředky a realizoval akce v hodnotě přes půl miliardy korun.  A nezústává jen u těchto plánů, které jsou již v Úvalech vidět, ale pro rozvoj města chce udělat ještě mnoho a má jasnou vizi, kde bude město za dalších pět let.    

Celá akce probíhala v rámci projektu "Kampaň, která pomáhá" ( www.kampankterapomaha.cz). Lidé se s našimi kandidáty bavili a tím zároveň pomáhali. Jak to funguje? 

Kandidát na hejtmana Středočeského kraje Raduan Nwelati se rozhodl svou předvolební kampaní přispět na pět vybraných oblastí veřejného života ve Středočeském kraji. Dobrovolné hasiče, zdravotnictví, školství, dopravu a sociální služby pro seniory a zdravotně postižené. Při svých cestách a akcích v rámci předvolební kampaně za každého s kým hovoří, bude hovořit, nebo budou hovořit jeho spolupracovníci na speciálně označených místech, přispěje do jedné z těchto oblastí 10 korunami. Do které oblasti z pěti vybraných to bude, rozhodne právě občan, se kterým se potká.

Přijďte sami rozhodnout kam budou směřovány finance z kampaně. Stačí se podívat do kalendáře akcí.

Nezapomeňte na tu nejdůležitější - VOLBY 12. a 13. října. Děkujeme, že přijdete k volbám. 

PhDr. Jan Šlajs, LL.M.

člen strany

člen oblastní rady
kandidát do zastupitelstva Středočeského kraje

Štítky:
tisková zpráva