JUDr. Josef Doubek

zastupitel města
člen regionální rozhodčí komise
člen místního sdružení

Masarykovo nám. 1
393 01  Pelhřimov
Česká republika

Životopis

JUDr. Josef Doubek je známý pelhřimovský advokát a komunální politik. Do advokacie nastoupil v roce 1978, hned po skončení studia na Právnické fakultě UK v Praze. Vykonával funkci vedoucího advokátní poradny v Pelhřimově, v roce 1990 se hned po vzniku České advokátní komory stal jejím členem a od té doby pracuje jako soukromý advokát, v současné době jako společník AK JUDr. Doubek a JUDr. Douda v Pelhřimově. Po několik volebních období je členem kontrolní rady ČAK, v letech 2008 až 2013 byl členem kárného senátu soudců při Nejvyšším správním soudu v Brně.

V komunální politice působí od roku 1994. Tehdy byl poprvé zvolen do městského zastupitelstva v Pelhřimově a od té doby je nepřetržitě jeho členem. Od roku 1998 též trvale působí jako člen městské rady. Je členem dozorčí rady společnosti Městská správa lesů Pelhřimov, s. r. o., a předsedou letopisecké komise (zápisy do městské kroniky, návrh nové městské vlajky).

Na Gymnáziu Pelhřimov mnoho let jako externí pedagog vyučuje právní nauku. Rád se věnuje sportu, v zimě lyžování, v létě cyklistice. Zajímá se o novodobou historii, zejména o období 2. světové války.