25. června 2014

Náměstka za nákup sypačů vyšetřuje policie, dnes se ale nakupují další desítky aut

Ačkoliv jsou náměstek hejtmana Vysočiny Libor Joukl (ČSSD) a ředitel Krajské zprávy a údržby silnic Jan Míka (ČSSD) obviněni z pletich při veřejné soutěži na nákup sypačů Iveco v roce 2009, krajská SÚS dnes nakupuje dalších 26 aut této značky.

Na jednání krajského zastupitelstva na to upozornil předseda klubu krajských zastupitelů opoziční ODS Ota Benc.  "Soutěž byla ukončena, třetího června krajská rada schválila návrh smlouvy o úvěru na nákup aut. Do soutěže přihlásily tři společnosti - Scania, Mercedes a Iveco. Podle ekonomických kritérií soutěž vyhrála značka Iveco. Konečná částka je přes 124 milionů korun," odpověděl na přímou otázku Oty Bence obviněný náměstek hejtmana Libor Joukl.

Krajský hejtman Jiří Běhounek se ale celou věcí dnes nehodlá zabývat. Neodpověděl na dotaz zastupitelů ODS, zda obvinění funkcionářů bude mít vliv na současná běžící výběrová řízení a složení jejich komisí. "Trvám na tom, že to pro mě nic neznamená. Obviněný není odsouzený," řekl Jiří Běhounek zastupitelům ODS.

Bližší informace:

Ota Benc
předseda Klubu krajských zastupitelů ODS Vysočina
tel. 774 115 270
ota.benc@gmail.com

Policie podle zpráv z médií aktuálně obvinila Libora Joukla a Jana Míku z pletich při veřejné soutěži na nákup 28 sypačů Iveco v roce 2009. Tehdy opoziční ODS zakázku kritizovala s tím, že podmínky výběrového řízení byly nastaveny tak, že zvýhodňovaly jednoho z uchazečů. Opozici se nelíbila ani konečná cena zakázky.

Štítky:
Kraj Vysočina