5. září 2020

Všichni alou na trvalou

Příspěvková komedie pokračuje. Takže nejprve to mělo být "rouškovné" - kompenzace koronavirového stresu, pak zase příspěvek na základní životní potřeby a teď snad prý že to bude "účesovné".

Je úžasné, že ministryně PRÁCE takto usilovně pracuje a že se tak skvěle vyzná i v ekonomice, kterou podle ní úspěšně nastartují a půlbilionový dluh splatí čeští holiči a kadeřnice.

Někdo by řekl, že paní ministryni omlouvá mládí a nezkušenost. Je ale smutné, že i ti starší a zkušenější kolegové z vlády jí v tom nechají. Možná si vzpomínáte na tu úsměvnou aférku, když v době uzavření všech provozoven přišla ministryně financí před kamery s novým báječným účesem a na všetečné otázky zlých novinářů odpověděla, že se o své vlasy stará výhradně sama. Pokud to tedy s podporou seniorů myslí vážně, tak co kdyby obě dámy místo bezhlavého rozhazování pětitisícovek lidem (třeba v pořadu "Sama doma") ukázaly, jak si udělat mikádo svépomocí a přitom jim vysvětlily, že místo jednorázového "vánočního" úplatku, který zadluženou státní kasu přijde na neskutečných PATNÁCT MILIARD, by se za tu částku dalo postavit sto (ano, skutečně opravdu STO) zbrusu nových a dobře vybavených domovů pro seniory a stacionářů, které ve všech krajích chybí jako sůl. Nejednalo by se přitom o žádný jednorázový příspěvek na vánočního kapra - ale o dlouhodobou a velmi dobrou investici pro nás všechny. Protože prostě i my jednou zestárneme.

Uznávám, že nejsem ministr, ekonom, ani volební manažer. Jsem jenom člověk z praxe, který se seniory "pracovně" přichází do styku a ví, co doopravdy znamená pojem "důstojné stáří". Určitě nechci být nezdvořilá a také v tom tentokrát není žádná politika - ale prostě si myslím, že místo balení předvolebních dárkových obálek a místo úsměvů do kamer by obě ministryně mohly konečně začít dělat něco smysluplného. Třeba právě pro ty holiče, kadeřnice a ostatní živnostníky...

Mgr. Martina Bártová

místopředsedkyně MS ODS Třebíč
předsedkyně komise prevence kriminality a drogové problematiky, poradního orgánu rady Města Třebíč