12. února 2014

Sportovní gymnázium se dočká oprav za šest milionů korun

Finanční prostředky by měly směřovat na rekonstrukci rehabilitačních prostor a sociálního zařízení tělocvičny.

Krajští radní dali zelenou opravám Sportovního gymnázia Pardubice. 

Finanční prostředky by měly směřovat na rekonstrukci rehabilitačních prostor a sociálního zařízení tělocvičny.

Budova „sporťáku" je ve velmi špatném stavu. Mnohé rozvody a zařízení jsou za hranicí své životnosti. V suterénních prostorách se projevuje na stěnách vlhkost a tvoří se plísně. Prostory umýváren a sociální zařízení v tělocvičně nejsou větratelné.

Ojedinělá škola

„Nejsou to žádné velké investice. To, co je potřeba vylepšit, je možné rozdělit do několika etap. Důležité je, aby tato ojedinělá škola v regionu mohla fungovat na potřebné úrovni jak učební, tak tréninkové," uvedl hejtman Martin Netolický (ČSSD), který si sportovní gymnázium nedávno osobně prohlédl.
Není to ale tak dávno, co náměstkyně hejtmana zodpovědná za školství Jana Pernicová (ČSSD) tvrdila, že škola si musí hledat nové útočiště, jelikož kraj nemá na její opravu peníze.

Odkládané opravy

„Škola nemá finanční problémy. Vím, že budova gymnázia není v dobrém stavu, ale opravy by bylo možné dělat po etapách. Přestěhováním se problém nevyřeší, muselo by se totiž investovat do sportovišť," kritizovala tehdy záměr kraje opoziční zastupitelka Jana Smetanová (ODS).

Změna postoje krajského vedení pochopitelně potěšila i ředitele Sportovního gymnázia Pardubice Martina Kubrychta. „Konečně budeme moci uskutečnit opravy, které se už léta odkládaly," podotkl ředitel gymnázia.
Kraj na opravy uvolní šest milionů korun. „Vedle toho počítáme také s výměnou oken. Chtěli bychom na to použít dotační peníze. O možnostech jejich získání budeme mít jasno během jara," dodal hejtman.

zdroj: http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/sportovni-gymnazium-se-docka-oprav-za-sest-milionu-korun-20140212.html