28. srpna 2013

Vyjádření předsedy OS ODS Pardubice pro deník E15

Názor Jiřího Janků k sestavování kandidátních listin do parlamentních voleb.

Otázka:

Dobrý den, pane Janků obracím se na Vás jako na člena regionální rady a předsedu oblastního sdružení ODS s žádostí o krátké vyjádření. ODS nyní sestavuje kandidátky do předčasných parlamentních voleb a z regionů je slyšet názory, že příležitost by měly dostat „nové tváře“, tedy například úspěšní komunální politici. Váš názor?

Odpověď:

Plně s názory z regionů souhlasím.

Úspěšní komunální politici jsou mimo jiné nyní určitě možnými tahouny kandidátek. Rozhodně by však tato skupina neměla platit za jakýsi kouzelný proutek. V našem kraji se například stalo v minulých krajských volbách, že občané velké obce nedávali hlasy svému starostovi, protože ho nechtěli pustit do té velké špinavé politiky. Radši svého dobrého starostu chtějí mít pro sebe. :) To je takový úsměvný příklad.

Nicméně v pardubickém okrese připravujeme do nadcházejících voleb mix osobností, které budou z akademické sféry, osobnosti z byznysu, proti hnutí ANO stavíme speciální sílu ze zemědělství, mladou tvář a oblíbenou dámu. Věříme, že v tradičně pravicovém okrese, kde odvádíme za poslední rok a něco solidní, věcnou a důraznou opoziční politiku, dokážeme získat více procent, než nám přikládají optimistické průzkumy. Mimo to jsme začali před rokem a něco aktivně pracovat se členskou základnou a tak máme i v této ne zcela optimální době z čeho vybírat.

Kandidáty, které za pardubický okres (mohu to tak říci, i když proběhnou ještě demokratické volby a ne všichni se dostanou. Nicméně přihlášení to plně splňují.) vyšleme do regionální kandidátky, můžeme směle označit za novou, lepší a ničím nezatíženou pardubickou ODS.

S úspěšnými starosty počítáme do komunálních voleb, proto se svými týmy již nyní předpřipravují témata do komunálních voleb. Věříme, že se ODS udrží a proto myslíme o trochu více dopředu.

ODS krajského města Pardubice a okresu Pardubice je dobře připravena.

Link na článek, kde se vyjádření objevilo: