8. února 2023

Definitivní konec "Zemanova" nesmyslného projektu kanálu Dunaj - Odra - Labe

Hodně pozitivní a hodně významný krok vlády pro stovky obcí (včetně našich Pardubic!!!) a současně pro přírodu v České republice. Na návrh ministerstva dopravy dnes naše koaliční vláda definitivně ukončila naprosto nesmyslný "Zemanův" megalomanský projekt kanálu Dunaj-Odra-Labe a zrušila územní rezervy pro D-O-L z platné Politiky územního rozvoje ČR.

Konkrétní negativní dopad územní rezervy pro D-O-L do platného územního plánu Pardubic najdete v připojeném obrázku. Stejně tak můžete juknout na to, jakým trasováním a s jakým výškovým profilem měla jít tzv. Labská větev D-O-L (normální člověk nechápe, jak takovou hloupost mohly předchozí vlády "držet při životě" a vyhazovat na ni miliony….).

"Propsání" dnešního rozhodnutí vlády do Zásad územního rozvoje Pardubického kraje a do územních plánů všech dotčených obcí bude samozřejmě ještě chviličku trvat (to je na rozhodnutí zastupitelstev), ale na úrovni vlády je rozhodnuto. Plníme volební program!!!

https://www.mdcr.cz/Media/Media-a-tiskove-zpravy/Vlada-zrusila-uzemni-rezervu-ke-kanalu-Dunaj-Odra?returl=/Media/Media-a-tiskove-zpravy

Karel Haas

poslanec PČR
člen Zastupitelstva města Pardubic